• <More on Intel.com

Programul Intel Teach

Obiectivul acestui program este de a îmbunătăţi eficienţa profesorilor prin dezvoltare profesională, ajutând profesorii să integreze tehnologia în lecţiile lor şi promovând abilităţile studenţilor de soluţionare a problemelor, gândirea critică şi competenţele de colaborare.  Intel Teach este cel mai mare şi cel mai reuşit program de acest fel cu mai bine de 10 milioane de profesori instruiţi în întreaga lume şi 1,3 milioane în Europa.

Essentials

Cel mai uşor este să se înceapă cu Intel Teach Essentials, un program ce serveşte drept curs de pregătire de bază pentru profesori. Cursul are opt module (32 de ore de clasă şi 12 ore în afara clasei), fiecare dezvăluind particularităţile unei activităţi, cum ar fi realizarea de proiecte, planificarea orelor de clasă, orientarea către student, notarea studenţilor, implementarea noilor tehnologii, pregătirea studenţilor pentru succes, etc.

Urmând acest curs, profesorii obţin toate materialele necesare şi instrucţiunile privind organizarea orelor de curs, instalarea laboratoarelor digitale, a sălilor de calculatoare şi a altor componente ale mediului didactic pentru a întruni standardele secolului 21.

Elements

Cursurile Intel Teach Elements pot fi susţinute online ca studiu individual pentru o experienţă personală de creştere profesională. Intel susţine, de asemenea, integrarea cursului în programe de dezvoltare profesională online şi faţă-în-faţă şi asigură materiale ajutătoare (vezi linkurile de mai jos) Materialele ajutătoare promovează o experienţă mai profundă pentru profesori în parcurgerea modulelor de e-learning. În cadrul unei experienţe asistate, discuţiile în cadrul grupurilor restrânse şi partajarea Planului de acţiune construieşte comunităţi de învăţare profesionale în jurul conţinutului cursului.

Fie realizat în ritm propriu sau asistat, conceptul de instruire include:

  • Instrucţiuni de e-learning animate
  • Exerciţii de învăţare interactivă
  • Activităţi offline pentru aplicare a conceptelor

Advanced Online

Advanced Online este un program de învăţare mixtă care se concentrează asupra practicilor inovatoare de predare şi asupra stilurilor de predare menite să îmbunătăţească experienţele de predare şi învăţare. Pentru a facilita participarea, colaborarea şi certificarea, programul este bazat pe o platformă online. Programul are la bază traseul de învăţare, „parcursul“ sau „modulul“ concret pe care participanţii îl vor urma. Este o abordare structurată care permite combinarea eficientă a diverselor moduri de predare, modele de predare şi stiluri de învăţare. Explorează metode inovatoare, care susţin învăţarea autoorganizată pentru elevi, cu plusul de valoare adus de TIC.